pretraži lupa za uvećavanje meni zatvori x komentar oblačić strleica telefon mobilni telefon vreme časovnik email poštanska koverta lokacija marker lokacije home home fax fax mašina navodnik facebook facebook logo instagram instagram logo twitter twitter logo

Sok ili smoothie?

drvena kašika

30. Jul 2021.

Sok ili smoothie?

Kao što i sami znate, na temu zdrave ishrane postoje brojne debate kojima smo opkoljeni sa svih strana. Da li su mlečni proizvodi zdravi ili su najgora stvar koju možete uneti u svoje telo? Da li treba jesti meso ili će nam ono narušiti zdravlje? Koja dijeta je najbolja za smanjenje telesne težine? Ova pitanja, a i mnoga druga koja nismo naveli, stvaraju uzavrele diskusije među ljudima. Još jedna debata koja samo doliva ulje na vatru jeste ta, koja kao glavno pitanje ima šta je zdravije – sokovi ili smoothiji?

Sokovi, od onih sveže ceđenih i svih ostalih, dobili su dosta pažnje u poslednje vreme, zbog svog zdravog izgleda. Ipak, oni se sastoje od voća i povrća, puni su vitamina i antioksidanasa. Ali, brojni stručnjaci nam objašnjavaju da oni zapravo nisu toliko zdravi. Sokovi imaju jako nizak sadržaj vlakana i puni su šećera, što nije nikakvo iznenađenje. Šećer može imati loš uticaj na vašu jetru, odnosno dovesti do stvaranja masnih naslaga i upale. Sokovi koji se prave od zeleniša, kao što su kelj ili spanać nemaju mast koja će vitaminima i antioksidansima omogućiti pravilnu apsorpciju u našem telu.

Smoothiji su samim tim superiorniji od sokova, barem prema tvrdnjama nutricionista, jer tipično sadrže mnogo više nutrijenata od voća i povrća. Smoothie se pravi od mlečne ili ne-mlečne komponentne, orašastih plodova, semenki i proteinskog praha koji nije obavezan deo napitka. Svaki sastojak koji se za njih koristi predstavlja zdrav izvor proteina, kalcijuma, zdravih masti i mnogih drugih zdravih nutrijenata.

Dakle, u borbi sokova i smoothija, smoothiji ubedljivo odnose pobedu, jer se prave od više sastojaka koji sadrže više stvari koje su našem telu korisne. Pored toga, pravi smoothie može biti zamena za jedan obrok, dok se ne može isto reći i za sok. Ukoliko ste bili u potrazi za pravom stvari koja vam može pomoći da svoje zdravlje dovedete u red, savetujemo vam da se okrenete smoothijima i odaberete svoje omiljene ukuse.

Osim toga, za svoje zdravlje možete učiniti mnogo više pravilnom ishranom, redovnim vežbanjem i unosom dovoljne količine tečnosti. Naravno, u pomoć vam mogu pristići i suplementi, koji na scenu stupaju poput pravih superheroja, koji će vam omogući da od svog tela dobijete maksimum, osećate se zdravo, puni energije i zadovoljno.

Jedan preparat, koji se koristi više od četiri hiljade godina i stvoren je kao deo tradicionalne kineske medicine, jeste Ganoderma Lucidum. Ona vam može pomoći da stvorite savršeni balans svog duha i tela, jer dokazano ima dejstvo koje će vam pomoći da svoje zdravlje držite pod kontrolom, snizite krvni pritisak, smanjite holesterol i zaštitite svoju jetru od hemijski uzrokovanih oštećenja. Ganoderma će takođe pomoći vašem probavnom traktu i bubrezima, stvarajući ravnotežu u vašem endokrinom sistemu, omogućujući vam da se osećate bolje, agilnije i zdravije. Čak i ako ste aktivni, hranite se zdravo i vodite računa o sebi, Ganoderma Lucidum vam može pomoći da očuvate svoj mladoliki i zdravi izgled.

U našem narodu poznata kao Reiši gljiva, Ganoderma Lucidum sadrži polisaharide, oligosaharide, biljna vlakna, peptide i proteine, aminokiseline i minerale, što vam daje mogućnost da nadoknadite unos svih tih elemenata koji se ishranom uglavnom zapostavljaju, dok se neki čak i ne mogu uneti u toj meri, koliko god vi vodili računa o hrani i namirnicama koje konzumirate. Ganoderma se prepoučuje sportistima, rekreativcima, mladim i starijim osobama, jer će njeno dugoročno i redovno uzimanje imati dejstvo na naš imuni sistem, bez ikakvih nuspojava.

Dostupna je u formi mekih gel kapsula, a pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Jedna kapsula iz prirode, pomoći će vam da svoj život vratite u normalu i postignete harmoniju o kojoj sanjate i za koju ste mislili da je neuhvatljiva. Možemo li se složiti da je ovo prilika koja se ne propušta?

Povezani Članci

30 July 2021

Da li su suplementi zaista dobri za nas?

Kada se radi o vežbanju, pravilnoj ishrani i dodacima koje mnogi ljudi koriste, pitanja koja se nameću su zaista brojna...

06 May 2021

Pomoć iz prirode u borbi protiv alergija

Moramo priznati da smo jedva dočekali dolazak proleća i lepog vremena, kako bismo što više bili napolju, uživali u suncu i svemu što priroda može da nam ponudi.

06 May 2021

Jednostavno do savršene ravnoteže u telu

Pojeo si previše slatkiša ili grickalica, popio čašu vina više, preskočio da odeš u teretanu ili trčiš, a polako počinješ da primećuješ neravnotežu.